بازیهای کامپیوتری
بازی های کامیپوتری
بازی کامپیوتری یا رایانه ی ( PC game یا Computer game) : یک بازی تصویری است که توسط برنامه نویسان حرفه ای طراحی شده و بهجای اجرا روی کنسول بازی ویدئویی یا دستگاه بر روی رایانه شخصی نصب اجرا می گردد.
بازیهای کامپیوتری شامل دو کنترلکننده میباشد که یک سمت آنرا کاربر و سمت دیگر آنرا سیستم کنترل می نماید و کاراکترهای بازی در فضای طراحی شده به مانور می پردازند و سبب نابودی یکدیگر میشوند. شرکت های مختلف نرم افزاری و سخت افزاری، رایانههای بزرگ قدیمی و مینی کامپیوتر هایی که قبلاً وجود داشتهاند را توسعه دادند تا امروزه رایانههای شخصی تنها با توسعه ریز پردازنده ها و میکرو کامپیوتر جوابگوی بازی کامپیوتری باشند.
این بازیهاقبل از سال ۲۰۰۰ به صورت کارت های بازی قابل نصب بر روی سیستمها ارائه می شد و بعد از آن بهصورت دیجیتالی مورد انتشار قرار گرفتند. این بازیها در ابتدا رایگان یا بهعنوان محصول تجاری عرضه میشدند. بازیهای ویدئویی جهت عرضه به بازار به شکل کارتریج با کیفیت پایین توسط شرکتهای متعددی ساخته و روانه بازار گردیدند ودر اواخر قرن ۱۹ بازی های کامپیوتری و محصولات زیادی مانند Atari 2600 توسط شرکت Pac-Man و E.T. جهت استفاده کامپیوترهای شخصی به بازار عرضه کردند. از سال ۱۹۸۳ علاقهمندی به بازیهای ویدئویی کاهش یافت و در اثر رکود اقتصادی بازار این بازیها مقداری کساد شده و شرکتها دچار زیان و ضرر شدند ولی میل به سمت بازیهای کامپیوتری رواج بیشتری پیدا نمود و بازارهای کامپیوتری روی سیستم های خانگی رونق گرفت.
خصوصیات بازی های رایانه ی:
اکثر بازیهای کامپیوتری در سیستمهای عامل ساده بجز اندروید، مدیریت میشوند و نیاز به زیر ساختهای جانبی دیگر برای آنها احساس نمی شود.
مزایای صریح بودن شامل موارد زیر میباشد:
- ۱- کاهش هزینههای نرمافزار: بازی های کامپیوتری معمولا طوری طراحی می شوند که در کامپیوترهای خانگی بدون هزینه های اضافی قابل نصب و اجرا باشند.
- ۲- افزایش انعطافپذیری : بازیهای قدیمی میتوانند در سیستمهای جدید نیز مورد استفاده قرار گیرند و از طرفی بازیهای جدید اغلب در سیستمهای قدیمی نیز تا حدی قابل اجرا میباشند.
- ۳- افزایش نوآوری و بروز رسانی سریع: بازیهای کامپیوتری به سرعت در حال به روز شدن می باشند و جهت راه اندازی و اجرا آنها، نیاز به مجوز جهت نصب برکامپیوترهای شخصی ندارند و سیستمهای عامل عموماً در حال بهبود میباشند.
- ۵- افزایش پیچیدگی : با پیشرفت کاربران در بازی های رایانه ی ، کامپیوترها هم که یک ابزار چند منظوره به حساب می آیند و عملکرد داخلی آن به صاحب آن بستگی دارد هم به شدت در حال رشد هستند و حتی در مواقعی، پیکر بندی اشتباه میتواند مشکلات زیادی در آنها ایجاد نماید. امروزه توسعه بازیهای کامپیوتری با طیف گستردهای از تنظیمات سختافزاری همراه هست و سازگار بودن سختافزارها نیز با این بازی ها امکانپذیر میباشد.
معایب بازی های کامپیوتری:
- ۱- افزایش هزینههای سختافزار : بهطور کلی اجزای کامپیوتر از جمله کارت گرافیک و رم و … به صورت جداگانه برای سود به فروش میرسند.
- ۲- کاهش امنیت : در بیشتر مواقع کنترل سختافزار و نرمافزارهای کامپیوتر به دلیل وجود بازی های کامپیوتری تحت شبکه مشکل تر میباشد. این امر سبب انتشار ویروس در سیستم ها و همچنین سو استفاده و تقلب در بازی ها میگردد.
- ۳- متن بازی بودن بعضی از بازی ها و نرمافزارها سبب میگردد تا کاربرها اجازه ویرایش و بارگذاری برخی از تنظیمات در اینترنت را بر اساس حالت دلخواه خود داشته باشند. انتشار بعضی از ابزارهای مخرب و غیر فرهنگی توسط سازندگان در یک بازی ممکن است یک امر طبیعی میباشد. برای توسعه دهندگان حرفهای این معمول است که برای ایجاد انگیزه و جذابیت در بازیها به انتشار این ابزار هابپردازند.
۴-رواج خشونت و پرخاش گری در بازی های کاتمپیوتری:
یکی از نگرانی های عمده درباره بازی های ویدیویی، ویژگی آشکار خشونت آمیز بودن بسیاری از آنهاست. نگرانی والدین و مسئولین جامعه فرهنگی از تأثیر این بازی ها، همگام با نگرانی های فزاینده عمومی از اثرهای خشونت موجود در رسانه ها، با توجه به این حقیقت است که انجام آنها، فعالیتی تعاملی است و بدین خاطر، امکان دارد از دیدگاه روان شناختی، فرد را به میزان بیشتری درگیر کند. در این بازی ها، گاهی ملاحظه می شود که به سادگی سر انسان ها از بدنشان جدا می شود و یا شیوه های قتل، به صورت جدید و ارعاب آوری، به نمایش گذاشته می شوند.
چند دلیل رو آردن به بازی هایکامپیوتری:
در زیر به برخی از دلایل گسترش بازی های رایانه ای در ایران اشاره می شودکه عبارتند از:
الف. جذابیت و گیرایی بسیار زیاد بازی های رایانه ای به لحاظ گرافیکی، صدا و پردازش صحنه ها.
ب. کاهش چشمگیر قیمت دستگاه های مربوط به بازی های رایانه ای در سال های اخیر.
ج. ا کمبود امکانات ارزان جهت گذران اوقات فراغت برای نوجوانان و جوانان.
د. تولید و توسعه بازیها و اماکن فروش بازی های رایانه ای.
برخی از مشکلات و آثار منفی بازی های رایانه ای
آسیب های جسمانی از جمله :
۱٫ سندرم عصبی دست.
۲٫ خشکی چشم.
۳٫ پشت درد.
۴٫ سردردهای میگرنی.
۵٫ بی نظمی در غذا خوردن.
۶٫ بی توجّهی و یا کم توجّهی به بهداشت شخصی.
۷٫ تغییر در الگوی خواب
آسیب های اجتماعی و تربیتی
بازی های رایانه ای طوری طراحی شده اند که از نظر فیزیکی و جذابیت های لحظه ای، برای کودکان و نوجوانان خوش آیند و مطلوب باشند و گاهی بزرگ ترها را نیز از این موضوع خوش حال و سرگرم می شوند، ولی کارکرد پنهان و نهفته این بازیها بسیار آسیب زا است. اسباب بازی از جمله بازیهای کامپیوتری را می توان یک عامل انتقال فرهنگ دانست و از هر جا که بیاید و در هر جا که ریشه داشته باشد، فرهنگ همان جا را به همراه خود دارد.
میزان تأثیرپذیری کودک و نوجوان از بازی های رایانه ای، به بالاترین اندازه ممکن میباشد زیرا بر اساس پژوهش های بدست آمده کودکان بیست درصد آن چه را که می شنوند و چهل درصد آن چه را که مشاهده می کنند، می آموزند.
این مقدار، برای آن چه همزمان می بینند، می شنوند و با علاقه با آن کار می کنند، به بیش از ۷۵ درصد می رسد. بر این اساس، با توجه به این که کودکان و نوجوانان در فرایند بازی های رایانه ای هم می بینند، هم می شنوند و هم به خاطر ماهیت تفریحی و سرگرمی بازی، به آن علاقه دارند و حاضرند ساعت ها مشغول بازی باشند، به شدت از محتوای این گونه بازی ها، متأثر می شوند.